Happy New Year aan alle Hades basketters + Corona-update

Beste Hades-speler, -ouder, -sympathisant,

Dit is de tijd van het jaar waarin we je normaal op een glaasje trakteren bij Tom. We moeten die goede gewoonte een keer overslaan, maar we gaan daarom onze schouders niet laten hangen! Misschien heb je in jouw bubbel al kunnen proeven van de lekkere wijnen die verkocht werden bij onze eerste en succesvolle wijnactie? In ieder geval wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2021, dat zeker beter zal zijn dan 2020.

We zijn alvast blij dat onze U6, U8, U10 en U12 kunnen blijven trainen en weer wedstrijden gaan spelen. Dit kan natuurlijk enkel als we strikt de Corona-regels opvolgen. Daarom vind je onderaan deze nieuwsbrief een reminder van de Coronaregels voor de U6-U8-U10-U12 ouders, spelers en coaches.

Voor oudere spelers (U14-U16-U18 en senioren) heeft Basketbal Vlaanderen vandaag beslist dat de ‘gewone’ terugronde van de competitie niet zal doorgaan. Er worden wel plannen gemaakt voor kleinere, lokale competities en tornooitjes (ook 3x3 outdoor) en vriendenmatchen. Maar eerst moeten we goedkeuring krijgen om weer te mogen trainen. Zodra we hier nieuws over krijgen laten we jullie dat meteen weten.

We starten nu ook de geplande 2e ronde van merchandising-bestellingen van dit seizoen. Kijk gerust even op http://hadesbbc.be/sites/default/files/bijlagen/webshop-Hades-Kiewit-BBC.pdf . Wil je iets bestellen, dan volg je gewoon de instructies op het bestelformulier (bestellen voor eind januari, levering 2 helft februari).

Met sportieve groeten van het Hades Kiewit BBC bestuur!

 

Corona-regels voor U6-U8-U10-U12 (versie 10/1/2021):

Voor trainingen en wedstrijden:

- Regel nummer 1: ben je ziek of voel je je ziekjes, dan blijf je thuis!

- Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Ook de cafetaria blijft voorlopig dicht.

- Breng je eigen drinkfles mee.

- In de sporthal zijn mondmaskers verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

- Hou afstand waar mogelijk en volg de looplijnen in de sporthal.

Specifiek voor de trainingen:

- De ouders zetten de kinderen af aan de sporthal. Tenzij er een goede reden is (dringende of persoonlijke vraag stellen aan de coach of ploegverantwoordelijke, …) komen de ouders niet binnen in de sporthal.

Specifiek voor de wedstrijden:

- Op onze website en onze app zie je welke wedstrijden doorgaan. (Sommige tegenstanders spelen nog geen wedstrijden; die wedstrijden staan wel in de lijst maar met aanvangsuur ‘00.00’.)

- Coaches moeten tijdens de wedstrijd een mondmasker dragen, tenzij de anderhalve meter afstand gegarandeerd is. Ook tafelofficials dragen een mondmasker.

- De thuisclub voorziet ontsmettingsproduct; iedereen is verantwoordelijk om de eigen zaken/zone te ontsmetten. Ontsmetten blijft noodzakelijk!

- Maximaal één persoon van het huishouden mag komen supporteren. (Let op: lokaal kunnen strengere maatregelen gelden. Informeer bij de club waar je op bezoek gaat of via deze link: https://www.basketbal.vlaanderen/coronavirus-covid-19 ).

- Voor iedereen boven 12 jaar is het verplicht je aanwezigheid bij een wedstrijd te registreren. Vul daartoe de lijst op papier in aan de ingang van de sporthal, of doe het digitaal na het inscannen van de QR-code op de papieren lijst.

- Elke club heeft een corona-coördinator rondlopen die erop toeziet dat alles volgens de regels verloopt. Hij is te herkennen aan het fluohesje.