LIDGELDEN 2018-2019

Beste leden, beste ouders,

Hieronder vind je de lidgelden voor volgend seizoen:

Senioren Heren A- en B-ploeg 350 Euro
Senioren Dames A-ploeg, Landelijke jeugd 300 Euro
Provinciale jeugd, andere Senioren-ploegen 250 Euro
U8 (= gebj. 2011-2012) 220 Euro
U6, recreanten, ouderbasket 110 Euro
Gezinsabonnement (‘levend onder 1 dak’) 600 Euro

In juni zal je een nieuwsbrief ontvangen met betaalinstructies.

Afbetalingsplannen blijven uiteraard mogelijk op individuele basis (wend je tot iemand van het bestuur, vb via voorzitter@hadesbbc.be of voorzitter-jpv-raad@hadesbbc.be).

In vergelijking met vorig seizoen:

Met uitzondering van de U8 (voor wie het bedrag niet verandert) is voor iedereen het lidgeld een beetje verhoogd, met name:

  • Het basis-lidgeld verhoogt met 10 Euro.
  • Daarbovenop komt een verhoging met 20 Euro, die je terugbetaald krijgt in de vorm van drankbonnetjes indien je zelf deelneemt aan onze mosseldag, eetdag of kwis.

Waarom de verhoging?

Dankzij nieuwe initiatieven (speculaasverkoop, Griekse eetdag, Trooper) en nieuwe sponsors zijn de clubinkomsten afgelopen seizoen verhoogd.

Jammer genoeg ontvangen we vanaf dit seizoen ook minder subsidies dan de vorige jaren. En de bijdragen aan de basketballiga blijven stijgen.

De ‘makkelijkste’ manier om een tekort goed te maken is een zuivere verhoging van het lidgeld. Wij willen echter vooral de opkomst bij onze winstgevende club-activiteiten stimuleren. Daar leren we elkaar beter kennen en wordt het clubgevoel gesmeed. Daarom gaan we nu voor het eerst een voorschot op de drankbonnetjes toevoegen aan het lidgeld, naar het voorbeeld van andere clubs.

Wij rekenen op de hulp van alle leden:

Onze lidgelden dekken slechts ongeveer 1/3 van de clubkosten.

Daarom verwachten we dat ieder lid (U16 of ouder) minstens 2 keer per jaar zijn beste beentje voorzet door te komen helpen op de clubactiviteiten (mosselslag, Sinterklaas, nieuwjaarsreceptie, scheidsrechter zijn bij jeugdwedstrijden, kwis, familiedag, …) Van de ouders van de leden verwachten we minstens 1 keer per jaar zo een actieve bijdrage.

Daarnaast zal ieder spelend lid ook meedoen met de speculaasverkoop in oktober/november en voor minstens 30 Euro (10 pakjes) afnemen.

Tenslotte: wij hopen dat zoveel mogelijk leden/ouders die 18 of ouder zijn een Pukkelpop-shift willen draaien (zie andere nieuwsbrieven). Je ontvangt in ruil een combi-ticket ter waarde van 205 Euro. Deze activiteit dekt ongeveer 20 % tot 25 % van ons budget!

Vergeet niet de tussenkomst van je ziekenfonds te vragen!

De meeste ziekenfondsen betalen een premie (15 Euro tot 30 Euro, ongeveer) uit aan hun leden als ze bij een sportclub zijn aangesloten. (Meer info in de nieuwsbrief met de betaalinstructies volgende maand.)

JBB_0.png