Skip to Content

Lidgelden 2017-2018

De raad van bestuur heeft de lidgelden voor het seizoen 2017-2018 vastgelegd. Voor het eerst sinds 3 jaar is er een stijging van de lidgelden.
De 3 belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • Pukkelpop heeft ons in 2016 7000 Euro minder opgebracht dan de voorbije jaren door een lagere bezetting van de parkings. We verwachten dat dit ook voor de volgende PKP-edities zo zal zijn.
  • De tarieven die clubs aan de VBL moet betalen stijgen stelselmatig. De VBL heeft ook laten weten dat de volgende 3 jaar de bedragen die Hades BBC per lid aan VBL moet betalen zullen stijgen.
  • We hebben nu meer ploegen die op een hoger niveau spelen waardoor ze meer kosten (aan VBL, scheidsrechters, …) dan andere ploegen.

We gaan proberen de helft van het gat toe te rijden door het zoeken van nieuwe sponsors. Een sponsormeester werd aangesteld (André Vanherck, lid Raad van Bestuur), en we vragen iedereen om André te helpen de doelstelling te bereiken. De andere helft willen we dekken met een verhoging van de lidgelden.

De nieuwe bedragen zijn:

Senioren Heren A- en B-ploeg                        320 Euro
Senioren Dames A-ploeg, Landelijke jeugd    270 Euro
Provinciale jeugd, andere Senioren-ploegen  220 Euro
U6, recreanten, ouderbasket                          80 Euro
Gezinsabonnement (‘levend onder 1 dak’)     540 Euro

Het nieuwe systeem is eenvoudiger dan het vorige, onder andere door de afschaffing van de voorschotregeling. We vragen iedereen het lidgeld te betalen tegen 30 juni 2017 (behalve U6 en U8). Afbetalingsplannen blijven uiteraard mogelijk op individuele basis. Eind mei zal je een nieuwsbrief ontvangen met verdere instructies.

We blijven een democratische club: onze tarieven zijn niet hoog in vergelijking met naburige basketbalploegen. Ieder lid moet ook beseffen dat de lidgelden slechts ongeveer 1/3 van de kosten voor de club dekken. De rest komt van sponsoring, subsidies, Pukkelpop en andere club-activiteiten. Daarom verwachten we dat ieder lid minstens 2 keer per jaar zijn beste beentje voorzet op de clubactiviteiten (speculaas, mosselslag, Sinterklaas, nieuwjaarsreceptie, scheidsrechter zijn bij U12 wedstrijden, kwis, familiedag, …) Andere voorstellen voor winstgevende initiatieven zijn we al aan het bestuderen, maar nieuwe ideeën blijven welkom.

Extra specialisatie-trainingen

De vorige jaren werden ook wekelijks extra training-sessies ingelegd (stabilisatie- en krachttraining ter preventie van blessures, of basket-technische training). Vanaf volgend jaar zullen de blessure-preventie-sessies bij de landelijke jeugd geïntegreerd worden in de gewone trainingen. Bij voldoende interesse blijven we de aparte specialisatie-stabilisatie-krachttrainingen inleggen voor alle competitiespelers vanaf U14. Deze trainingen zijn niet in het lidgeld inbegrepen.
 about seo | simplenews